Windows VPS hosting

Windows Server is de naam van een hele serie Operating Systems, ontwikkeld door Microsoft. Het zijn in feite krachtiger versies van het Windows Desktop Operating System en ontworpen voor het laten draaien van corporate netwerken, internet & intranet hosting, databases, geavanceerde messaging en dergelijke. Een algemeen voordeel van Windows Server is de gemakkelijke toegang via de bekende Windows user interface. Het wordt ook wel Windows VPS hosting genoemd.

Windows Server is dus een software pakket en de eerste versie dateert van 2003. Er zijn vele opeenvolgende releases geweest van Windows Server, tot en met Windows Server 2016. De ontwikkeling van deze laatste versie is er vooral op gericht om bedrijven probleemloos te laten werken met cloud-based en mobiele toepassingen. Een andere eigenschap van deze versie is de geavanceerde Container functionaliteit voor het inrichten van Virtual Private Servers.

Wat is een VPS?

VPS is een afkorting voor Virtual Private Server. Een VPS server is een fysieke server, die weer wordt opgedeeld in kleinere virtuele servers. Het voordeel van een VPS-systeem is, dat deze handig te beheren is. Met een Windows of Linux server van DMCA4free.com is het onder meer mogelijk om uw eigen software bij te houden en te installeren. Ook kunt u hiermee heel makkelijk bestanden uploaden.

Een VPS server werkt kostenbesparend. Dit komt, omdat u maar een klein gedeelte van een server huurt. Het is dan ook een zeer goede keus als u kosten wilt besparen. U bespaart dan op uw uitgaven, maar tegelijkertijd biedt een VPS server u dezelfde mogelijkheden als een hele server.

Een ander groot voordeel van een VPS server is, dat deze u de mogelijkheid biedt om verschillende websites op dezelfde server gescheiden van elkaar te laten draaien.

Related posts

Leave a Comment